در این مدل، ممکن است گسیختگی رخ ندهد، اما سازه به دلیل وقوع جابجاییهای قابلتوجه در قسمت دیواره خود، حالت ایمن خود را حفظ نخواهد کرد. میزان جابجاییهایی که در سطح دیواره رخ میدهد، بسیار حائز اهمیت است و نباید از مقدار معینی تجاوز کند.
ساختوساز در مقیاس صنعتی و غیر صنعتی همواره چالشها و مشکلات متعددی به همراه داشته اما استفاده از تکنولوژیهای مختلف میتواند بسیاری از این چالشها و مشکلات را کم و رفع کند. یکی از بزرگترین مشکلاتی که در زمان ساختوسازها خصوصاً زمان گودبرداری، خاکبرداری و … ریزش مواد و مصالح مختلف است. امروزه از روشها و راهکارهای مختلفی همچون انکراژ، اجرای شمع، سپر کوبی، سازه نگهبان خرپایی و … برای مهار گذاری، پایدارسازی و تثبیت دیوارههای مختلف سازهها استفاده میشود.
پس از اتمام فرآیند تزریق دوغاب، بهمنظور جلوگیری از فرسایش و حفظ یکپارچگی میخهای انتهایی، ضروری است که سطح دیواره با استفاده از یک لایه مش (تشکیل شده از میلگردهای طولی و عرضی) با تکنولوژی شاتکریت (بتن پاشی) پوشانده شود.
انتخاب دقیق تجهیزات و امکانات در فرآیند سیستم میخ کوبی از اهمیت بسیاری برخوردار است. در ادامه، به معرفی برخی از این دستگاهها و تجهیزات میپردازیم:
این اقدامات باعث کاهش احتمال بروز مشکلات مرتبط با نفوذ آب و حفظ پایداری دیواره گود میگردد.
لایهها و میان لایههایی که در مطالعات ژئوتکنیک گزارش نشده،
در سال های بعد نیز به مرور این تکنیک در سطح جهان گسترش یافت. در ایران نیز استفاده از روش نیلینگ در سال های اخیر توسعه چشمگیری یافته و یکی از کاربردی ترین روش ها به ویژه در ساخت و ساز های شهری می باشد.
بعد از اجرای مرحله اول خاکبرداری نوبت به حفاری چالهها برای قرار دادن نیلها میرسد. برای حفاری از دستگاه دریل واگن استفاده میشود که روی سینه کار قرار میگیرد.
ابعاد دقیق قطر و عمق این چاهکها بر اساس ویژگیهای مکانیکی و فیزیکی خاک تعیین میگردد.
سپس، مهندسان اتریشی از این روش برای شیروانیهای سنگی خود استفاده نمودند. گروهی دیگر نیلینگ چیست هم سوراخها را در کف و دیوارهای تونل ایجاد کردند و با استفاده از میلگردهای فولادی آنها را تقویت نمودند.
این گونه سنگهای هوازده ممکن است دارای صفحات ضعیف نامناسب مانند درزهها، شکستگیها، بریدگیها، گسلهها، چینها، تورق و سطوح کلیواژ باشند. این صفحات میتوانند روی پایداری چاهکها تأثیر گذاشته و عمل تزریق دوغاب را با مشکل مواجه سازند.
پس از تزریق دوغاب در چالهها، برای جلوگیری از فرسایش و هوازدگی خاک، جلوگیری از ریزش خاک در فضاهای بین نیلها و حفظ یکپارچگی نیلها، روی سطح خاک مشگذاری و شاتکریت شده و با شمشه کشی صاف میشود.
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم. برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید
یکی از روشهای کاربردی و مؤثر که فضای کمی اشغال خواهد کرد استفاده از نیلینگ یا میخ کوبی است که میتواند مزیتهای متعددی داشته باشد. در ادامه مطلب بررسی خواهد شد که نیلینگ (میخکوبی) چیست و چه مزایا و کاربردهایی دارد.